Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinurile anti-COVID-19 vor fi disponibile în clinicile private: Cât vor costa

© Sputnik / Mihai CarausVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
În timpul apropiat, vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi disponibile și în clinicile private, dar evident vor costa. Premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că autoritățile analizează un mecanism de constituire a prețului în instituțiile private.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat la Centrul de Presă al Agenției de știri și radio Sputnik Moldova că vaccinuri împotriva COVID-19 trebuie să fie disponibile și în clinicile private pentru ca cetățenii care doresc să se vaccineze mai devreme, să aibă această posibilitate.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
Moldova ar putea cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC
În prezent, autoritățile sunt în discuție cu Agenția Medicamentului pentru a stabili mecanismul de constituire a prețurilor la vaccinurile care urmează să fie importate în Moldova de agenții privați. 

"Prețul achiziționat de autorități direct de la companii este unul, dar când vor aduce vaccinurile clinicile private, evident va fi diferit. Trebuie să avem un plafon al prețurilor la vaccinuri în clinicile private, ca să nu avem costuri exorbitante. Cu siguranță, vom deschide poarta ca agenții economici să aducă vaccinuri, dar să nu admitem prețuri exorbitante", a declarat

Până acum, au fost vaccinați 61 091 de persoane doar în Republica Moldova. Mai sunt și cetățeni care s-au vaccinat în alte țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0