Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova ar putea cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Membrii Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 au decis contractarea directă a 400 mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Astăzi, a avut loc ședința Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, în cadrul căreia a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China, singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, producătorilor de vaccin.

Тестирование на COVID-19 в лаборатории НИИ Склифосовского - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Rusia
Rusia: Vaccin anti-COVID-19 sub formă de picături nazale
Membrii Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 au decis contractarea directă a 400 mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare.

Vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

Până acum, Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0