Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șapovalov: "Mai mulți politicieni moldoveni sunt șantajați de Occident" - Iată motivul

© Sputnik / Rodion ProcaБорис Шаповалов
Борис Шаповалов - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Occidentul deține materiale compromițătoare la adresa mai multor politicieni moldoveni implicați în evenimentele din 7 aprilie 2009, aceste persoane, care au avut ori au un rol decizional în politica moldovenească, sunt menținute la putere, consideră expertul.

Chișinău, 9 apr - Sputnik. Lipsa de verticalitate politică și persistență a politicienilor moldoveni, care își schimbă culoarea politică trecând dintr-o extremă în alta, reprezintă o dovadă a faptului că aceștia nu sunt independenți în acțiunile lor politice, a declarat istoricul și politologul Boris Șapovalov, în studioul Sputnik Moldova.

Виктор МОКАНУ, Сергей НАЗАРИЯ, Илья ШАЦ, Борис ШАПОВАЛОВ - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2016
Societate
Bilanțul independenței Republicii Moldova: a fi sau a nu fi

Șapovalov, care a făcut o retrospectivă politică a principalelor evenimente care au avut loc din 7 aprilie 2009, până în prezent, a afirmat că acești politicieni lipsiți de verticalitate îndeplinesc voințe politice dictate din exteriorul statului moldovean, care aparțin, de cele mai multe ori, Bruxelll-ului ori Washington-ului. ”Nu-i vom numi pe cei care s-au aflat la putere, toată lumea știe cine sunt acești politicieni. Dacă ne aducem aminte de premierii moldoveni ai ultimilor ani vom constata că unii se află în România, alții au fugit în alte state. Dar putem să ne aducem aminte numele de familie al celor care, înainte de furtul miliardului, vorbeau despre importanța luptei cu corupția pentru ca apoi, tot ei, să facă posibilă dispariția lui”, a spus expertul.

Potrivit lui Șapovalov, lozincile lansate de liderii dreptei politice moldovenești, despre combaterea corupției ori despre apărarea drepturilor omului sunt doar trucuri și metode inventate de propaganda și serviciile speciale occidentale pentru a denigra o persoană ori pentru a atribui o etichetă socială negativă unui oponent politic.

Politologul consideră că, structurile occidentale, politice ori mai puțin, sunt cele care controlează pe acei politicieni care își acuză oponenții politici de toate păcatele posibile, de cele mai multe ori mai mult sau mai puțin inventate. Șapovalov a afirmat că aceste instituții dețin, de cele mai multe ori, materiale compromițătoare la adresa acestora, dosare care conțin fapte care nu se deosebesc cu nimic de cele cu care își acuză oponenții politici. ”Liderii dreptei politice moldovenești își denigrează în mod conștient oponenții și o fac cu bună știință. Doar că marea majoritate a declarațiilor acestora sunt inventate, multe dintre aceste declarații fiind false ori pur și simplu minciuni”, a declarat Șapovalov.

În același timp, expertul consideră că dovezile compromițătoare existente la adresa unor politicieni moldoveni pro-occidentali reprezintă principala pârghie folosită de curatorii lor din Statele Unite și Uniunea Europeană pentru ca aceștia să își exprime la cel mai înalt nivel susținerea pentru cursul pro-occidental al statului.       

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0