Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații din Găgăuzia au anulat alegerile programate pentru 16 mai

© Sputnik / OsmatescoИсполнительный комитет АТО Гагаузия
Исполнительный комитет АТО Гагаузия - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei au votat în unanimitate pentru „anularea alegerilor” care erau programate anterior pentru data de 16 mai.

COMRAT, 9 apr – Sputnik, Maxim Topal. Deputatul în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) Serghei Cimpoieș și-a îndemnat colegii, în cadrul ședinței de vineri, să anuleze alegerile programate pentru 16 mai.

„Vă rog să fie anulată decizia Adunării din 12 februarie 2021 a Comisiei Electorale Centrale de anulare a tuturor deciziilor luate cu privire la organizarea alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei și fie stabilit că data alegerilor va fi determinată după expirarea termenului stării de urgență ", a spus Cimpoieș.

Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Politică
Irina Vlah s-a întâlnit la Moscova cu Evgheni Primakov
Deputații au votat în unanimitate pentru această propunere.

Campania electorală pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei a început pe 17 martie. În total, conform legislației actuale, în organul legislativ al autonomiei sunt 35 de deputați aleși în circumscripții uninominale.

Potrivit spicherului Vladimir Cîsa, în APG ai fost înaintate două inițiative cu privire la data alegerilor. Una dintre ele – despre anularea datei alegerilor și alta – despre amânarea votării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0