Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor acționa polițiștii și militarii în weekend: Anunțul lui Ciocoi

© Sputnik / Mihai CarausPoliție
Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Forțele de ordine vor patrula localitățile țării mai riguros în zilele de weekend, despre aceasta a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi. Forțele de ordine vor monitoriza ca cetățenii să respecte măsurile epidemice.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat că, în ultimele 24 de ore, aproape 11 mii de polițiști și 80 de militari au fost antrenați în misiuni de patrulare și menținere a ordinii publice. Ciocoi susține că în weekend forțele de ordine vor efectua controale mai riguroase în localitățile din țară.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Politică
Ciocoi: Tulpina britanică de COVID-19 afectează copiii
"Vor verifica respectarea regimului sanitar în perioada de pandemie și vor fi atenți la cazurile de încălcare. Recent, 903 agenți economici au fost verificați, iar în urma controalelor au fost întocmite 385 de procese contravenționale, 178 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea regulilor sanitare", a declarat premierul interimar. 

Prim-ministru a precizat că în cazul în care nu sunt rezerve de teste rapide, atunci autorităților vor achiziționa un nou lot pentru a testa masiv cetățenii țării.

"Datorită deschiderii, în 15 localități, a centrelor de informare despre COVID-19, s-a constat un lucru benefic pentru informarea directă a populației. Oamenii au primit pliante informative și măști de protecție gratuit. Am convenit ca să detașăm la aceste centre de informare câte un lucrător medical care să facă testarea rapidă, așa cum s-a făcut la Bălți azi, unde 84 de persoane au fost testate", a mai spus Aureliu Ciocoi. 

Totodată, în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 5 516 persoane, iar 4 dintre ele aveau certificate false de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0