Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi: Tulpina britanică de COVID-19 afectează copiii

© Sputnik / Rodion ProcaAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a făcut declarații de presă după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că în prezent 19 130 de cetățeni sunt infectați cu COVID - 8 285 se tratează la domiciliu, iar 3 760 de pacienți sunt în spitale. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
COVID-19: Numărul infectărilor și deceselor, în ușoară scădere
"în stare extrem de gravă avem 316 pacienți, iar 55 sunt intubați. Azi am pierdut încă 32 de cetățeni. Bănuim că tulpina britanică afectează cetățenii, în special copiii. În prezent avem peste 12 mii de copii infectați, lucru care anterior nu se întâmpla. Mai mult de jumătate dintre ei, 53%, au vârsta între 11-17 ani. Și gravide sunt multe infectate, cifra este 973. Incidența calculată arată că Republica Moldova este pe locul 18 în UE, iar la mortalitate pe locul 16.", a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Ciocoi a informat că Agenția Națională de Sănătate Publică a stabilit 19 cazuri de neconformități la agenții economici. 

"Am rugat colegii de la ANSP, decizia nr.1 a Comisiei prevede clar dreptul dat organelor de control să retragă licența agenților economici care nu se conformează rigorilor epidemiologice", a mai spus Ciocoi.

Până acum, au fost vaccinați 61 091 de persoane doar în Republica Moldova. Mai sunt și cetățeni care s-au vaccinat în alte țări.

"Ministerul Sănătății este în proces de negociere cu o companie din China, privind vaccinul SINOVAX. La ora actuală se negociază 400 de mii de doze, singura companie care a depus dosarul la licitația Ministerul Sănătății. Instituția continuă negocierile cu celelalte companii producătoare de vaccinuri ca să reușim să aducem și alte vaccinuri în Moldova", susține Ciocoi.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. În perioada stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0