Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când ar putea ajunge vaccinul ”Sputnik-V” în Moldova - ce declară Ciocoi

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Vaccinul ”Sputnik-V” ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii aprilie. Cel puțin asta susține premierul interimar Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat la Centrul de Presă al Agenției de știri și radio Sputnik Moldova că Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, este în proces de pregătire a setului de documente necesare pentru importul lotului de vaccinuri Sputnik-V, cu titlu de ajutor umanitar, în Republica Moldova.

"Rămâne să vedem când va fi livrat lotul. Nu putem spune data exactă, dar suntem în contact mereu cu partenerii din Federația Rusă. Sperăm foarte curând să ajungă, până la sfârșitul lunii aprilie, cred", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

Federația Rusă este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dintre care 62 de mii de doze doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană.

Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
Moldova ar putea cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC
Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Astăzi liderul socialiștilor, Igor Dodon, a spus că Moldova ar putea vaccina un milion de cetățeni până la sfârșitul verii, dacă autoritățile vor reuși să achiziționeze cantitatea suficientă de vaccinuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0