Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul anti-COVID: Ce spun specialiștii despre imunizarea în Moldova

© Sputnik / OsmatescoNina Revenco
Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Numărul moldovenilor vaccinați împotriva coronavirusului a ajuns la 50 410 persoane. Despre acest lucru a anunțat specialistul în imunizare Ninel Revenco.
Vaccin anti-COVID: Ce spun specialiștii despre imunizarea în Moldova

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", coordonatorul campaniei de vaccinare, Ninel Revenco, a remarcat că până în prezent peste 1,5 procente din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19. Potrivit specialistului, în cinci săptămâni de când a fost dat startul campaniei naționale de vaccinare, au fost imunizați 57 la sută din angajații sistemului medical și aproximativ 11 mii de persoane incluse în etapa doua de vaccinare.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Ciocoi, despre lotul de vaccin ”Sputnik V” pentru Moldova
Deși multe persoane sunt de părerea că procesul de vaccinare decurge cu pași lenți, Ninel Revenco a venit cu o precizare în acest sens, afirmând că în prima etapă de vaccinare a fost atins plafonul stabilit inițial de către autorități, ținând cont de disponibilitatea dozelor de vaccin.

"Statul întreprinde eforturi enorme pentru a aduce cât mai multe doze de vaccin. În comparație cu alte țări precum Armenia, Georgia și Turcia care au început procesul de vaccinare în aceeași perioadă ca țara noastră, noi ne aflăm pe primul loc după numărul persoanelor vaccinate", a confirmat specialistul.

Ninel Revenco a mai adăugat că Republica Moldova va primi în viitorul apropiat un lot de vaccin din partea României și alte loturi de vaccin prin platforma Covax.

"Vom primi un număr de vaccin care va asigura 20 la sută din populație cu vaccin gratis, 30 la sută la prețuri preferențiale, iar 20 la sută vor constitui procurări directe de la producător. În prezent au loc negocieri directe cu producătorii de vaccin și trebuie să fim conștienți că este un proces ce necesită timp", a remarcat interlocutoarea.

Amintim că în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în prezent are loc imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0