Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sondaj: Câți moldoveni doresc să se vaccineze și ce vaccin preferă

© Sputnik / Mihai CarausVeronica Atiș
Veronica Atiș - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Cât de predispuși sunt moldovenii să se vaccineze și ce tip de vaccin preferă să le fie administrat? Iată ce arată rezultatele unui sondaj realizat de Compania Date Inteligente (iData).
Sondaj: Câți moldoveni doresc să se vaccineze și ce vaccin preferă

Aproape jumătate din populația adultă s-ar vaccina contra COVID-19. Cei mai mulți ar prefera să se vaccineze cu ”Sputnik-V”, pe locul doi fiind BioNTech/Pfizer, iar pe locul trei - AstraZeenca. Datele au fost prezentate în data de 6 aprilie curent, într-un sondaj realizat de Compania Date Inteligente (iData).

Партия вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Au devenit cunoscute detalii privind livrarea vaccinului rusesc „Sputnik V” în Moldova
"48 la sută din populație își dorește să se vaccineze, iar 44 la sută au răspuns că nu acceptă deocamdată acest lucru. Printre preferințele moldovenilor pe primul loc este vaccinul ”Sputnik V” (35,42%), urmat de BioNTech/Pfizer, cu aproape 20 procente și AstraZeneca - aproximativ 10 la sută. Mai bine de 20 la sută afirmă că nu contează ce vaccin le va fi administrat", a declarat pentru Sputnik Moldova Veronica Ateș, directoarea departamentului de cercetare la Compania Date Inteligente.

De menționat că sondajul a fost realizat în perioada 20-31 martie 2021 pe un eșantion de 1.314 de persoane din Republica Moldova, dintre care 1,58% locuitori din Stânga Nistrului, care dețin cetățenia țării noastre. Marja de eroare este de aproximativ ±2,5%.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0