Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii și taxatorii troleibuzelor și autobuzelor urmează să fie vaccinați

© Sputnik / Mihai CarausTot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz
Tot mai multe femei aleg să conducă un troleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
300 de șoferi și taxatori ai troleibuzelor și autobuzelor din Capitală urmează să fie vaccinați. Anunțul a fost făcut de edilul-șef al municipiului Chișinău pe pagina sa de Facebook. 

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Ion Ceban a scris într-o postare că Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze au întocmit listele cu angajații care este eligibili pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cea de-a doua etapă de imunizare. 

„Circa 300 de persoane, cu vârsta 60+, au fost introduse în liste și vor fi vaccinate. Personalul liniar al parcurilor de troleibuze și autobuze se află zilnic în contact direct cu sute de călători, iar vaccinarea acestora constituie la fel o prioritate pentru municipalitate”, a scris Ion Ceban.

Veronica Atiș - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Sondaj: Câți moldoveni doresc să se vaccineze și ce vaccin preferă
Precizăm că Republica Moldova a dat startul campaniei de imunizare în data de 2 martie. Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

La prima etapă s-a administrat vaccinul lucrătorilor din domeniul medical, precum și personalului din cadrul serviciilor de asistență socială.

În cadrul celei de-a doua etape sunt imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cei care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0