Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În capitală vor fi create peste 8000 mii de locuri de parcare: Unde vor fi amenajate

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaПарковка на тротуаре
Парковка на тротуаре - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Primăria municipiului Chișinău a convocat astăzi o ședință de lucru în care a abordat problema numărul unu pentru șoferii chișinăuieni – parcările.

Chișinău, 8 apr – Sputnik. Autoritățile municipale își propun să creeze locuri de parcare în zona centrală, după care proiectul va fi extins către zonele periferice ale orașului.

Cum te poți pomeni fără mașină în Capitală  - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Video
Cum te poți pomeni fără mașină în Capitală
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că a abordat astăzi, în cadrul unei ședințe, cea mai arzătoare problemă cu care se confruntă șoferii care circulă prin oraș - lipsa parcărilor.

Edilul Chișinăului a anunțat că în zona zero a municipiului, centrul istoric, vor fi amenajate 3000 de locuri de parcare, în zona întâi - 2100 de locuri de parcare marcate, iar 3500 de locuri vor fi amenajate pe pavaj. De asemenea, în zona adiacentă Pieței Centrale vor fi amenajate 112 locuri de parcare.

În același timp, administrația municipiului Chișinău a anunțat că procesul de organizare a licitației publice pentru amenajarea parcărilor auto în zona centrală a orașului din contul benzilor de circulație rutieră se află în etapa finală. Institutul municipal de proiectări Chișinăuproiect elaborează în acest moment designul parcărilor și caietul de sarcini.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0