Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Germania, pe punctul de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul ”Sputnik V”

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaДоставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал "Москва Карго"
Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Germania ar putea începe în scurt timp negocierile bilaterale cu Rusia pentru achiziţia vaccinului ”Sputnik V” după ce și landul Bavaria a anunțat că are un contract preliminar cu o firmă locală pentru procurarea preparatului.

BRUXELLES, 8 apr – Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce UE trage de timp cu privire la contractarea vaccinului rusesc ”Sputnik V”, din motive politice, Germania este pregătită să înceapă negocierile directe cu Rusia pe această temă.

Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Confirmat: Rusia va livra 182.000 doze de vaccin ”Sputnik V” pentru Moldova

Pentru a nu mai aștepta până va decide Comisia Europeană, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat în cursul unei reuniuni virtuale că Berlinul va începe negocieri preliminare cu Rusia pe baza unui acord bilateral pentru a-şi asigura vaccinul.

În discuţiile preliminare, Germania vrea să determine mai întâi ce cantităţi poate livra Rusia şi când.

Faptul că Germania vrea să contracteze vaccinul rusesc la nivel federal vine la scurt timp după ce, ieri, premierul Bavariei, Markus Soeder, a declarat că acest land va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V” dacă acesta va fi aprobat de EMA, achiziţie ce ar urma să aibă loc în iulie.

Și cancelarul german, Angela Merkel, a declarat în mai multe rânduri că Germania este dispusă să achiziționeze vaccinul ”Sputnik V” după autorizarea acestuia în Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0