Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea Constituțională a respins sesizarea unui deputat PAS: Detalii

© Sputnik / Anatolii KiriakCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Curtea Constituțională a respins sesizare deputatului PAS Dumitru Alaiba, care se referă la legea bugetului.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. La sfârșitul lunii decembrie, deputatului PAS Dumitru Alaiba a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care a cerut să fie declarată neconstituțională o prevedere din legea bugetului pentru anul 2021.

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Politică
Secretariatul Parlamentului face lumină: Când se vor vaccina deputații
Mai exact, parlamentarul a solicitat să fie declarată neconstituțională punctul care reglementează acumularea mijloacelor financiare la bugetul de stat din aplicarea amenzilor și sancțiunilor. Alaiba menționa că practica de a introduce în bugetul de stat un punct care include venituri din sancțiuni și amenzi este una învechită, iar reprezentanții mediului de afaceri și partenerii Republicii Moldova ar fi criticat această decizie, ca fiind defectuasă și contrară bunelor practici din statele democratice cu economii de piață dezvoltate. 

Magistrații Curții Constituționale au declarat inadmisibilă sesizarea depusă de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, menționând că nu întrunește condițiile de admisibilitate și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond.

Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0