Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Carantină pentru toți! Un călător pozitiv la COVID-19 a vrut să ajungă în Polonia

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
21 de călători și șoferul unui autocar au fost plasați în carantină după ce unul dintre pasageri a prezentat la controlul de frontieră testul pozitiv la COVID-19. Persoanele urmau să ajungă în Polonia, dar călătoria le-a fost amânată.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în seara zilei 6 aprilie un autocar de curse regulate, care se îndrepta spre Polonia cu 21 de pasageri la bord, s-a apropiat pentru verificări la punctul de trecere Criva-Mamaliga. Oamenii legii le-au solicitat călătorilor să prezinte testele COVID-19.

Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
Tot mai multe teste COVID-19 falsificate, depistate la frontieră
Unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv. Bărbatul a declarat că se simțea bine și nu nu avea simptome de COVID-19, de aceea nici nu a așteptat rezultatul probelor de laborator şi a pornit la drum.

În fața polițiștilor, acesta s-a arătat personal surprins de rezultatul pozitiv. Bărbatul de 40 de ani, originar din Chișinău, a fost izolat până la sosirea ambulanței. Echipa de asistență medicală urgentă din orașul Lipcani a examinat persoana şi a constatat că aceasta are o formă asimptomatică a bolii.

În aceste condiții, autocarului nu i s-a permis să iasă din țară, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasați în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. 

Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
COVID-19 devine tot mai nemilos: Câte vieți a luat astăzi
Poliția de Frontieră menționează că acesta nu este primul incident de acest fel. Un caz similar s-a înregistrat săptămâna trecută, tot la punctul de trecere Criva-Mamaliga.

Oamenii legii le recomandă participanţilor în traficul transfrontalier să se asigure că au actele în regulă, inclusiv rezultatele testelor PCR COVID-19.

Conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, operatorii de transport, autorizaţi de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării sau act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv a celei de a 2-a doze.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0