Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon a anunțat unde și când urmează să se întâlnească cu Maia Sandu

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Președintele țării, Maia Sandu, intenționează să meargă la aeroport, pentru a întâmpina vaccinul rusesc Sputnik-V. Cel puțin asta susține liderul socialiștilor, Igor Dodon. Astfel, cei doi politicieni ar urma să aibă și o discuție.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Invitat la un post privat de televiziune, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că următoarea întâlnire cu Maia Sandu, după consultările oficiale pe care le-au avut, urmează să fie la aeroport. Dodon susține că președintele țării intenționează să întâmpine lotul de vaccin Sputnik-V, donat de Federația Rusă. 

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Societate
Dodon: Moldova este gata să cumpere suplimentar 1 milion de doze de ”Sputnik V”
"Vrea să vină la evenimentul de recepționare a vaccinului la aeroport. Este un cinism fără margini. Nu-i nimic. O să ne întâlnim acolo și o să discutăm, dacă ea mă evită, ne vedem acolo", a declarat Igor Dodon.

De asemenea, liderul socialiștilor a reiterat poziția sa că cetățenii trebuie să aibă acces la vaccinul pe care îl dorește, iar autoritățile trebuie să depună eforturi și pentru a putea face și achizițizii.

Federația Rusă a decis să ofere țării noastre 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar. Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Ministerul Sănătății anunță că până astăzi, 7 aprilie, 54 907 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în Republica Moldova Moldova. Din numărul total, 3 153 de cetățeni au fost vaccinați în ultimele 24 de ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0