Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Multe produse lactate din Moldova sunt aproape otrăvitoare

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaLapte
Lapte - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un expert în domeniul agriculturii a explicat ce trucuri folosesc unii producători de lactate pentru a satisface cererea consumatorilor și a umple rafturile supermarketurilor.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Există o situație paradoxală în țară, în care numărul vacilor de lapte scade considerabil, iar volumul producției de lactate crește în fiecare an.

Pompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetație în apropierea satului Makrimalli de pe insula Evia, Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2020
Societate
Foto - Incendiu la o fermă de vaci din Cahul: Iată ce au distrus flăcările
În același timp, întrebarea devine rezonabilă: de unde provine materia primă pentru industria internă de prelucrare a laptelui? Răspunsul a fost dat de expertul Anatolie Ignat, în studioul Sputnik Moldova.

"Scăderea nivelului producției de lapte în țară nu se desfășoară într-un ritm atât de terifiant precum scăderea numărului de vaci de lapte. Nimeni nu o poate opri. Dar volumul producției de lapte este în creștere. O întrebare rezonabilă: din ce este produs și ce noi mâncăm?" - se întreabă Ignat.

© Sputnik / Mihai CarausAnatolie Ignat, expert
Expert: Multe produse lactate din Moldova sunt aproape otrăvitoare - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Anatolie Ignat, expert

Potrivit expertului, în majoritatea cazurilor, multe fabrici mari din țară nu folosesc nici măcar lapte praf în producția lor, ci adaugă ulei de palmier în smântână, unt, brânzeturi și alte produse, ceea ce este foarte dăunător organismului uman dacă este consumat constant.

"Unul dintre cei care apără drepturile companiilor lactate mi-a spus că, pe lângă uleiul de palmier, se adaugă multe alte substanțe nocive la produsele care intensifică gustul. Asta se întâmplă, în special, în cazul uneia dintre cele mai mari companii de lactate, care a fost implicată într-un scandal major în urmă cu câțiva ani", a spus Ignat.

Expertul a reamintit că acum trei ani, au fost examinate aproape toate produsele acestei întreprinderi. Societatea a fost îngrozită să afle ce mănâncă oamenii în țara noastră, deoarece doar 25-30% din compoziția acestor produse era lapte, restul de 70% erau diverse adausuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0