Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: N-o să-ți vină să crezi - ce făcea o pensionară de 70 de ani din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
O femeie de 70 de ani este cercetată penal pentru „organizarea proxenetismului în mai multe apartamente din capitală”. Femeile racolate proveneau în special din sudul și centrul Moldovei.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. O femeie de 70 de ani din capitală este cercetată penal, fiind bănuită de comiterea proxenetismului în municipiul Chișinău, a informat Poliția (IGP) marți, 6 aprilie. Cazul este instrumentat de ofițerii Centrului pentru Combaterea traficului de persoane a INI, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Excepţionale (PCCOCS).

Potrivit comunicatului de presă al Poliției, femeia este suspectată de „organizarea proxenetismului”. 

Pistol - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Societate
Câte arme dețin persoanele fizice din Moldova – numărul lor a sporit într-un an

Femeia avea, din 2015, cinci apartamente în proprietate și patru apartamente în comodat și facilita practicarea în acestea a prostituției de către persoane care proveneau din familii social vulnerabile, mai ales din sudul și centrul țării, potrivit sursei.

„Unele dintre victime se cazau în apartament chiar și cu propriii copii, iar când venea beneficiarul serviciilor sexuale, se izolau în una dintre odăi, unde erau prestate serviciile”, a informat Poliția.

Tariful pentru serviciile sexuale era de 500-1000 de lei, iar chiria apartamentului costa 400 de lei pe zi sau 60 de lei pe oră.

Pe 2 aprilie, polițiștii au efectuat percheziții în apartamentele suspectei și au depistat peste 500 de mii de lei, care, se presupune, au fost acumulați în urma activității infracționale. Au fost găsite și agendele cu evidența banilor primiți de la clienți, diverse accesorii folosite pentru prestarea serviciilor sexuale.

Oamenii legii examinează posibilitatea aplicării sechestrului asupra apartamentelor și banilor depistați.

 Potrivit Poliției, legislația penală prevede pentru asemenea infracțiuni pedeapsa cu închisoarea de la 4 până la 7 ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0