Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Iată câte cazuri au fost confirmate astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1 155 de cazuri de infecție cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 1 155 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Asta după ce marți au fost confirmate 773 de persoane infectate cu virusul COVID-19. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, 6 sunt de import. Numărul total de teste efectuate – 5 596, dintre care 1  254 au fost teste Rapid – Antigen. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 237 718.

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Societate
Carantină pentru toți! Un călător pozitiv la COVID-19 a vrut să ajungă în Polonia
"Un număr mare de cazuri sunt la Chișinău, Ștefan Vodă, Bălți, Anenii Noi, Edineț, Briceni, Orhei, Căușeni și câteva raioane unde avem mai puține: Leova, Șoldănești. În ultimele zile se atestă o tendință de micșorare a numărului de cazuri", a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, 36 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. De asemenea, 316 pacienți sunt în stare extrem de gravă, dintre care 54 sunt conectați la aparate de respirație artificială. În comparație cu săptămâna trecută, acum se atestă o scădere a numărului persoanelor infectate de coronavirus, spun reprezentanții Ministerului Sănătății. 

"Vârsta medie este de 51,3 ani, prevalează sexul feminin, iar perioada de incubație este de 5 zile. Cei mai mulți bolnavi sunt din oraș. A crescut numărul copiilor infectați și a gravidelor. Este important respectarea măsurilor de protecție", a spus Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până acum au fost investigați peste 51 de mii de lucrători medicali, dintre care 19 mii au fost testați pozitiv la COVID-19. În ultimele 24 de ore, 1 105 persoane s-au vindecat de coronavirus, iar numărul total al celor care s-au tratat este de 218 711. 

"Incidența constituie 67 672 de cazuri la un milion de populație, iar Moldova este pe locul 18, după Andora, Muntenegru, Cehia, Portugalia, Franța și Ungaria, unde acești indicatori sunt mai înalți. Mortalitatea constituie 1 448 de decese la un milion de persoane și Moldova se află mai sus ca Islanda, Norvegia, Finlanda și Belarus", a precizat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 44 de persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 5 268 de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0