Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doar 39% dintre vinurile de import, apreciate de ”Roskacestvo” cu peste media

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaRayons d'alcool
Rayons d'alcool - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția rusă pentru calitate ”Roskacestvo” a anunțat care sunt cele mai bune vinuri de import, printre acestea se numără și vinuri moldovenești.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. După un studiu al celor mai populare mărci de vinuri de import, ”Roskacestvo” a ajuns la concluzia că dor mai puțin de jumătate dintre mostre au meritat o apreciere de peste medie, iar vinurile de cea mai înaltă calitate sunt din Portugalia și Noua Zeelandă, este menționat într-un comunicat al organizației, citat de RIA Novosti.

”39% din vinuri au arătat o calitate de o notă mai mare de medie în cadrul studiului și au depășit 81 de puncte pe scara de o sută. „În clasificarea națională” cea mai înaltă calitate a fost demonstrată de vinurile din Noua Zeelandă și Portugalia - „ce-i drept, ele nu au fost prea multe în studiu - doar 3 și, respectiv, 4 exemplare”, este menționat în comunicat. În afară de aceasta, experții au apreciat și vinurile moldovenești, care s-au ales cu două poziții în rating.

Top trei al celor mai bune vinuri seci include unul italian și două spaniole, drept cel mai bun vin roșu demisec a fost recunoscut unul de marcă franceză și două chiliene, iar printre vinurile roșii demidulci, experții au apreciat vinurile spaniole și moldovenești. Vinurile demidulci din Abhazia au primit de asemenea un punctaj acceptabil.

Vinul spumant este de nelipsit de pe masa de Revelion - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Cum au afectat seceta și pandemia industria vinului în 2020

Printre vinurile albe seci în top au dominat aproape în totalitate vinurile din Noua Zeelandă, cele mai bune la categoria albe demiseci au fost două vinuri italiene și unul portughez, iar cele mai interesante vinuri albe demidulci au fost chilian și german. Au atras atenția vinurile roze din Portugalia și Italia, vinurilor spumante seci și brut, precum și vinurile spumante demidulci din Italia.

Experții au evaluat 126 de vinuri din 13 țări,  în categoria de prețuri de până la 1000 de ruble, propuse în magazinele rusești. Pentru examinare au fost selectate cele mai populare mostre, cu o producție de la 183 mii până la 11 milioane de litri, vândute pe piața din Rusia în 2020.

Principala parte a studiului au alcătuit-o vinurile cu indicatori geografici protejați.

Roșu și alb: Ce spun rușii despre vinurile moldovenești>>>

"Majoritatea vinurilor de masă de pe piața rusească corespund cerințelor de calitate, dar în același timp, nu sunt superioare vinurilor rusești din aceeași categorie de prețuri. Noi am demonstrat că și printre vinurile rusești, și printre cele de import sunt exemplare, bune, de calitate, la fel ca și dintre cele ce nu merită atenția consumatorilor", este citat în comunicat șeful adjunct al ”Roskacestvo” Ilya Loevski.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0