Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Johnson: Planul spre libertate – a doua fază a relaxării în Marea Britanie

© AP Photo / Kirsty WigglesworthБорис Джонсон
Борис Джонсон - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Premierul britanic a confirmat că urmează faza a doua a relaxării restricțiilor împotriva COVID-19 în Marea Britanie, așa cum era planificat. Din ce dată vor intra în vigoare noile relaxări.

BUCUREŞTI, 5 apr – Sputnik, Doina Crainic. „Pot confirma astăzi că de luni, 12 aprilie, intrăm în faza a doua a planului (de relaxare) - redeschiderea magazinelor, a sălilor de sport, a grădinilor zoologice, a campingurilor de vacanță, serviciilor de îngrijire personală precum coaforuri și, desigur, a berăriilor şi localurilor în aer liber”, a declarat Johnson în timpul unei conferințe de presă televizate, citat de Sputnik News.

Marea Britanie va aplica sigur „planul spre libertate”, a dat asigurări premierul.

„Nu este niciun semn în datele noastre actuale care să ne facă să credem că va trebui să ne abatem de la plan”, a asigurat Johnson.

Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Un ministru britanic a cerut să fie „atenţionaţi” cei care îmbrăţişează persoane dragi
Potrivit prim-ministrului, Marea Britanie a reușit să treacă fiecare dintre cele patru teste stabilite de guvern pentru relaxarea lockdown-ului, ceea ce înseamnă că, începând de luni săptămâna viitoare, pub-urile și restaurantele în aer liber, magazinele neesențiale, sălile de fitness și coaforurile vor putea fi redeschise.

Totuși, Johnson a avertizat că oamenii trebuie să fie precauți și i-a îndemnat să se testeze chiar dacă nu prezintă niciun simptom de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0