Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un ministru britanic a cerut să fie „atenţionaţi” cei care îmbrăţişează persoane dragi

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Accesați arhiva multimediaСитуация в Лондоне в связи с коронавирусом
Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Abonare
Ministrul britanic pentru Turism și Sport a fost criticat pentru că le-a spus britanicilor să atragă atenţia prietenilor și celor din familie atunci când îi văd făcând lucruri „ciudate”, cum ar fi îmbrățișarea unei persoane dragi, în contextul relaxării lockdown-ului.

BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik, Doina Crainic. În timpul unui interviu acordat luni BBC Breakfast, Ministrul britanic pentru Turism și Sport Nigel Huddleston i-a îndemnat pe britanici să atenţioneze persoanele care fac gesturi „ciudate”, precum faptul de a îmbrăţişa pe cineva drag.

„În ciuda tentaţiei, vă rog să nu riscați sănătatea celor dragi îmbrățișându-i. De asemenea, dacă vedeți pe cineva care se comportă într-un mod puțin ciudat, atunci poate e bine să-i atrageţi atenţia în mod respectuos, pentru că uneori unii oameni uită”, a continuat ministrul, citat de RT https://www.rt.com/uk/519486-lockdown-minister-odd-hugging/. Acesta a adăugat că, deși poate părea „puțin ciudat” să refuzăm [îmbrăţişările] sau să atragem atenţia, „în aceste condiții este bine să faceți acest lucru”.

​Totuşi, britanicii de pe rețelele de socializare l-au criticat pe Huddleston pentru modul cum s-a exprimat și pentru sfaturile lui lipsite de căldură.

​„Te comporţi într-un mod «puțin ciudat»? O alegere ciudată de cuvinte pentru a descrie [relaţiile dintre] membrii familiei care se îmbrățișează unii pe alții!”, a comentat un utilizator, în timp ce altul a scris pe Twitter: „Îmi văd copiii în weekendul viitor pentru prima dată de la sfârșitul lunii decembrie! Nimeni nu mă va împiedica să-i îmbrățișez!”

Alții au subliniat că faptul de a îmbrăţişa o persoană dragă este, în general, privit ca o acțiune normală pentru majoritatea oamenilor, şi nu ciudată.

De luni, britanicii se pot întâlni în exterior în grupuri de până la șase persoane, provenind de la două gospodării, și pot participa la sporturi și înot afară.

Dacă planul de ridicare a restricţiilor continuă, britanicii vor putea în curând să mănânce și să bea în restaurante, baruri și pub-uri în exterior, să participe la nunți în grupuri de până la 15 persoane și să viziteze grădini zoologice, biblioteci și parcuri tematice.

Toate restricțiile legale de blocare a coronavirusului vor fi eliminate cel mai devreme până pe 21 iunie, deși data ar putea fi amânată în cazul în care cazurile cresc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0