Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când ajunge ”Sputnik-V” în Moldova: Ce spune Ministerul Sănătății

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaVaccinul Spunik V
Vaccinul Spunik V  - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Autoritățile din sănătate au fost informate prin intermediul canalelor diplomatice că Federația Rusă este dispusă să ofere țării noastre un lot de vaccin Sputnik V. 

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Ministerul Sănătății a aflat despre faptul că Federația Rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 (Sputnik V).

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
Vaccinul rusesc ”Sputnik V”, cel mai popular printre moldoveni

Astfel, pentru facilitarea importului lotului de vaccin, ministerul este în comunicare sistematică cu Fondul Rus de Investiții. Despre acest lucru a anunțat consilierul în comunicare a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Amintim că Federația Rusă a decis să ofere țării noastre 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar.

Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Precizăm că vaccinul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj realizat de compania iData, se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți ar prefera să fie imunizați cu vaccinul ”Sputnik-V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0