Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia va oferi Moldovei 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V”

© Sputnik / Магда Гибелли / Accesați arhiva multimediaПартия вакцины Sputnik V
Партия вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Conducerea Federației Ruse a decis să ofere Chișinăului 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Republica Moldova va primi 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V”,  în calitate de ajutor umanitar oferit de Conducerea Federației Ruse. Despre aceasta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, după o întrevedere la Moscova cu șef adjunct al administrației Președintelui Federației Ruse Dmitri Kozak.

”Conducerea Federației Ruse a decis să ofere Chișinăului 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V în calitate de ajutor umanitar, inclusiv 60 de mii pentru regiunea transnistreană”, a precizat Dodon.

Se așteaptă că primele partide cu acest preparat sunt așteptate la Chișinău în următoarele zile.

Totodată ex-președintele  Moldovei a informat partenerii ruși despre disponibilitatea țării noastre de a procure în regim de urgență cel puțin 500 mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în cadrul procedurii de achiziții publice inițiate de Guvernul Republicii Moldova.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Politică
Rusia și-a confirmat disponibilitatea de a livra Moldovei vaccinuri împotriva COVID-19

Igor Dodon întreprinde o vizită de două zile la Moscova. În cadrul discuției cu Dmitri Kozak, au fost abordate mai multe chestiuni ce țin de  relațiile bilaterale, între care extinderea regimului de export fără taxe vamale pentru anumite categorii de produse agroindustriale moldovenești pe piața rusă.

”De asemenea, am discutat despre continuarea cooperării în domeniul umanitar dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, a menționat Dodon.

El a adus mulțumiri părții ruse ”pentru asistența substanțială care ne-a fost oferită pe tot parcursul acestui an, și anume: furnizarea gratuită de echipamente medicale, măști de protecție, halate, dezinfectanți și alte consumabile”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0