Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă

© Sputnik / Чедлы Бен Ибрахим / Accesați arhiva multimediaСпутник V
Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Concluziile oamenilor de știință americani cu privire la eficacitatea relativ scăzută a vaccinului „Sputnik V împotriva” tulpinii sud-africane a coronavirusului sunt slabe, consideră o sursă apropiată Centrului Gamalei.

MOSCOVA, 5 apr - Sputnik. Concluziile oamenilor de știință americani cu privire la eficacitatea relativ scăzută a vaccinului „Sputnik V împotriva” tulpinii sud-africane a coronavirusului sunt slabe, medicamentul rus protejează împotriva acestei tulpini mai bine decât vaccinul Pfizer, a declarat pentru RIA Novosti o sursă apropiată Centrului Gamalei.

Libia: Primele doze de vaccin rusesc Sputnik V au ajuns la Tripoli - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Video
Libia: Primele doze de vaccin rusesc "Sputnik V" au ajuns la Tripoli

Anterior, un grup de oameni de știință americani a publicat pe site-ul MedRxiv un studiu preliminar conform căruia vaccinul rus „Sputnik V” este mai puțin eficient împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului, decât împotriva altor tulpini.

„Este important să rețineți că lucrarea cu pricina nu a trecut încă prin procesul de evaluare (acesta este un studiu preliminar, a cărei versiune finală poate fi diferită) și, în plus, unul dintre cei trei autori principali ai articolul are un conflict de interese clar, deoarece este membru al Comitetului consultativ Pfizer / BioNtech privind variantele coronavirusului", a spus sursa.

„Dar chiar și așa, vaccinul „Sputnik V” s-a dovedit a fi cel mai eficient vaccin în ceea ce privește activitatea de neutralizare în raport cu diferite tulpini - rezistența la cea mai problematică „tulpină sud-africană” a fost semnificativ mai mare decât cea a Pfizer”, a spus interlocutorul.

El a atras atenția și asupra faptului că, în raport cu tulpina „britanică”, care este în prezent cea mai răspândită în Europa, nu s-a constatat deloc o scădere semnificativă a activității de neutralizare.

„Și numai într-un test suplimentar (care a folosit nu un coronavirus SARS-Cov-2 viu, ci un virus de stomatită veziculară surogat), autorii studiului preliminar au putut vedea diferența nu în favoarea „Sputnik V” în raport cu tulpina sud-africană", a comentat el.

Доставка вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Societate
De ce Europa nu admite ”Sputnik V” pe piața sa - expert

Interlocutorul agenției a numit concluziile obținute în articol „foarte slabe”, întrucât nu se poate face, fără probe semnificative, transferul datelor testului surogat la virusul SARS-CoV-2 în sine, și mai ales rezultatele pe indicatori suplimentari.

"Este, de asemenea, ciudat faptul că consultanții Pfizer nu raportează date în același test pentru vaccinul Pfizer în același articol", a spus el.

"Nu putem să credem că acest lucru a fost făcut întâmplător, cu o astfel de pedanterie în proiectarea datelor. În concluzie, aș dori să mulțumesc autorilor articolului. Evaluarea lor înaltă independentă a dovedit încă o dată fiabilitatea datelor deja publicate și eficacitatea vaccinului „Sputnik V”, a concluzionat interlocutorul. 

„Sputnik V” este înregistrat în 59 de țări cu o populație totală de peste 1,5 miliarde de oameni. Eficiența „Sputnik V” este de 91,6%. Vaccinul este creat pe o platformă bine studiată de vectori adenovirali umani și folosește doi vectori diferiți pentru două injectări în timpul vaccinării, oferind o imunitate mai durabilă decât vaccinurile care utilizează același mecanism de livrare pentru ambele vaccinări.

Sursa a adăugat că rezultatele cercetărilor proprii ale Centrului Gamalei va fi publicat într-o revistă științifică în luna mai 2021.

Aceste studii se vor baza pe un eșantion mult mai mare decât eșantionul de 12 persoane utilizat de oamenii de știință americani și vor arăta că vaccinul rus împotriva noilor tulpini de coronavirus, inclusiv a celei sud-africane, este mai eficient decât alte vaccinuri, inclusiv Pfizer.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0