Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Europa nu admite ”Sputnik V” pe piața sa - expert

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaДоставка вакцины Sputnik V
Доставка вакцины Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Serviciul de Informații Externe al Rusiei a declarat că Uniunea Europeană încearcă să întreprindă măsuri urgente de discreditare a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Uniunea Europeană nu se grăbește să admită vaccinul ”Sputnik V pe piața sa de teamă că, datorită calităților sale înalte, aceasta ar putea face o concurență  serioasă preparatelor analogice care se vând în Europa , a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti Alexandr Gințburg, directorul Centrului de cercetare pentru epidemiologie și microbiologie ”Gamalei” al Ministerului Sănătății din Rusia.

"Uniunea Europeană nu se grăbește să aducă ”Sputnik V” ca produs comercial cu drepturi depline pe piața sa de teamă că, datorită calităților sale înalte de consum, ar putea înghesui  ușor acele produse pe care promovează la ea birocrația europeană ", a spus el.

De la începutul lunii martie, vaccinul rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” este supus proceduri de expertiză treptată la Agenția Europeană a Medicamentului EMA, care, printre altele, eliberează recomandări privind utilizarea acestor preparate în țările UE. Potrivit informațiilor din presă, vaccinul rusesc ar putea primi aprobarea EMA deja în luna mai.

Спутник Лайт вакцина от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Rusia
Vaccinul Sputnik Light înjumătățește riscul infecției cu coronavirus

Serviciul rus de Informații Externe (SVR) a declarat săptămâna trecută că Uniunea Europeană încearcă să întreprindă măsuri urgente pentru discreditarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului. SVR a amintit între altele de declarația recentă a comisarului european pentru piața internă a UE, Thierry Breton, despre ”neadmiterea vaccinului rusesc anti-COVID chiar și în fața amenințării din ce în ce mai mari pentru viețile a sute de mii de cetățeni ai UE. "

Totodată, după cum a menționat SVR, șeful departamentului pentru comunicații  strategice și analiza informațiilor din cadrul Serviciului european de politică externă Lutz Gulner consideră că „Agenția Europeană a Medicamentului ar trebui să amâne certificarea vaccinului rusesc până în lunile iulie-august a acestui an, pentru a permite companiilor occidentale să-și extindă producția și să ocupe toate nișele de pe piață. ".

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul ”Gamalei”. Acesta a fost numit „Sputnik V”. Vaccinul a fost creat pe platforma verificată a  vectorilor adenovirali umani, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa efectelor adverse pe termen lung. În prezent, medicamentul este supus testelor post-înregistrare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0