Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sociolog: Moldova aleargă în urma trenului în ceea ce privește combaterea pandemiei

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Cantarji
Vasile Cantarji - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Sociologul Vasile Cantarji este de părere că autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei nu au făcut față misiunii pe care au avut-o. Ce măsuri mai pot fi întreprinse pentru atenuarea consecințelor acestei crize?
Sociolog: Moldova aleargă în urma trenului în ceea ce privește combaterea pandemiei!

Autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei provocate de COVID-19 nu au făcut față provocărilor anului 2020. Am pierdut timp prețios, iar situația epidemică din țară demonstrează că măsurile luate de la declanșarea pandemiei și până în prezent au fost ineficiente. Declarațiile au fost făcute de sociologul „CBS-AXA” Vasile Cantarji, în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova.

„Trebuie să recunoaștem că s-a șchiopătat foarte mult pe parcursul anului 2020 la capitolul combaterea pandemiei și pregătirea pentru vaccinarea populației, inclusiv din raționamente politice”, a declarat Vasile Cantarji, sociolog la „CBS-AXA”.

Sociologul spune că Republica Moldova are restanțe mari nu doar la capitol prevenirea răspândirii virusului și informarea cetățenilor, dar și în ceea ce privește asigurarea populației cu vaccinuri.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Societate
Încă un lot de vaccin a fost oferit de România Republicii Moldova

„Dimensiunile pandemiei ne vorbește despre faptul că noi alergăm în urma trenului și-l putem opri doar prin vaccinare. Doar că noi am rămas în urmă și cu asigurarea țării cu vaccin”, a adăugat sociologul.

Făcând referire la măsurile ce necesită a fi întreprinse de autorități în vederea atenuării consecințelor provocate de criza pandemică, sociologul a răspuns scurt: „Trebuie să ne axăm pe vaccinare, vaccinare și încă o dată vaccinare”.

Menționăm că, până în prezent, în Moldova au ajuns vaccinuri doar în urma recepționării unor loturi de ser provenite din donare. Vaccinuri destinate medicilor și unor categorii speciale de angajați. La ora actuală autoritățile încă nu au procurat niciun vaccin pentru cetățeni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0