Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM comentează cele 100 de zile de aflare a Maiei Sandu în funcția de președinte

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor (PSRM) a organizat un briefing cu tema „Primele o sută de zile de haos ale Maiei Sandu”.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. „Pe cât de mari erau așteptările, pe atât de mari sunt dezamăgirile”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea, la un briefing susținut de reprezentanți ai PSRM, cu tema „Primele o sută de zile de haos ale Maiei Sandu”.

Practic, deputații socialiștii care susțin briefingul au apreciat că situația s-a înrăutățit în toate domeniile pe durata celor 100 de zile care s-au împlinit de la învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte. 

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Politică
Ce a făcut Maia Sandu în 100 de zile de la învestire - raport

În primul rând, gestionarea situației pandemice, în opinia lor, este mai defectuoasă. Aceasta în timp ce Maia Sandu, i-a reproșat Vasile Bolea președintelui statului, „numără în câte avioane ar încăpea” persoanele care au decedat după contractarea COVID-19.  

Deputații socialiști care au ieșit la briefing au spus că Maia Sandu a făcut „promisiuni populiste” în campanie. Ei au mai comentat că președintele a efectuat doar două vizite în teritoriu.

Între altele, reprezentanții PSRM au menționat că Maia Sandu n-a scos nici gardul din fața sediului Președinției, precum promitea că va face.

Майя Санду  в ходе онлайн- встречи с главой ВОЗ - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Politică
Maia Sandu, revoltată - cere acțiuni imediate de la Interne

Deputatul Grigore Novac a fost de părere că președintele a demonstrat „lipsă de transparență” și promovarea unor personae îndoielnice, inclusiv „penali și corupți”, „care au prejudiciat Bugetul statului”, în funcții la Președinție.

„Maia Sandu a promis să devină președintele tuturor cetățenilor, dar a devenit președintele PAS”, a declarat Grigore Novac.

Deputatul a criticat și felul în care președintele a modificat componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS), mai multe decrete emise de Maia Sandu în prima sută de zile de aflare în funcție. 

„Din cele 58 de decrete emise în primele 100 de zile, 30% au avut ca scop numirea unor persoane loiale în funcții”, a spus Novac. 

Grigore Novac a spus că Maia Sandu dorește acum anticipate doar pentru ca, eventual, „PAS să obțină niște voturi în plus”, care i-ar aduce mai multe mandate în Parlament.   

„Sigur că 100 de zile nu este un termen suficient să realizezi ceea ce ai promis, dar măcar să încerci, să promovezi niște inițiative”, a adăugat Novac.

Deputatul socialist a caracterizat-o pe Maia Sandu drept „președintele dezamăgirilor, președintele scumipirilor și președintele lockdown, președinte-marionetă”.  Vasile Bolea a spus că Maia Sandu este „un președinte care se teme să meargă în popor”. 

Deputații PSRM au declarat că vor continua să monitorizeze activitatea președintelui Maia Sandu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0