Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu, revoltată - cere acțiuni imediate de la Interne

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaМайя Санду в ходе онлайн- встречи с главой ВОЗ
Майя Санду  в ходе онлайн- встречи с главой ВОЗ - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu a reacționat la răpirea judecătorului ucrainean pe teritoriul țării noaste, calificând situația drept inadmisibilă.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Șeful statului a venit cu o reacție după răpirea, pe 3 aprilie, a judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, chiar în centrul Chișinăului. Sandu i-a cerut Ministerului de Interne să acționeze imediat.

”Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea a specificat că judecătorul ucrainean Ceaus se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, acesta fiind în proces cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic. El a fost anunțat dispărut sâmbătă, 3 aprilie, și dus într-o direcție necunoscută.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Societate
Strigător la cer - Judecător ucrainean răpit în Chișinău - Video

”Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”. A subliniat președintele țării.

Dispariția judecătorului ucrainean a fost anunțată de  avocatul moldovean Iulian Balan. El a făcut un apel către Președinția Republicii Moldova, Procuratura Generală, SIS și toate organele de forță, în care a anunțat răpire clientului său Nicolae Ceaus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0