Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unele restricții ar putea fi revizuite: Ce a discutat Greceanîi cu membrii Guvernului

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaȘedință de lucru a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu membrii Guvernului în exercițiu
Ședință de lucru a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu membrii Guvernului în exercițiu - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat despre situația pandemică din țară cu membrii Guvernului în exercițiu. Demnitarii au analizat evoluția pandemiei, eficiența noilor restricții și procesul de vaccinare.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. La ședința convocată de Zinaida Greceanîi, au participat membrii Guvernului în exercițiu, condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, dar și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Politică
Ciocoi a recunoscut: Interzicerea ieșirilor în parcuri și păduri - o decizie negândită
Demnitarii au analizat situația pandemiei de COVID-19, în contextul în care se înregistrează un număr mare de decese și persoane aflate în Terapie Intensivă. La fel, s-au evaluat restricțiile actuale si s-a examinat posibilitatea revizuirii unora și introducerea altora.

Zinaida Greceanîi a menționat că acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să fie îndreptate pentru a asigurarea vieții și sănătății cetățenilor. Potrivit președintelui Parlamentului trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor, ca să revenim la o viață normală.

În context, membrii Executivului au vorbit despre acțiunile întreprinse și cele care urmează să fie luate, inclusiv posibile măsuri de susținere economică atât a sectorului de afaceri, cât și a fiecărui cetățean în parte.

La începutul fiecărei săptămâni, președintele Parlamentului convoacă membrii Guvernului în exercițiu pentru a analiza și evalua situația epidemiologică din țară. Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență.

Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0