Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avocat, reținut de CNA: Câți bani a cerut pentru a-l scăpa de pușcărie pe un ucigaș

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Abonare
Un avocat din Chişinău a fost reţinut de ofițerii CNA şi procurorii Anticorupţie pentru o mită în sumă de 52 de mii de euro.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Potrivit unui comunicat emis de CNA, avocatul din Capitală a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a fost denunțat de mama unui inculpat, pe care îl reprezenta în instanțele de judecată.

Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2021
Societate
Un polițist din Anenii Noi a ajuns în izolatorul CNA: Iată pentru ce a cerut mită
Femeia le-ar fi spus ofițerilor CNA că avocatul le-a cerut o mită de 52 de mii de euro pentru a-l scăpa de închisoare pe fiul său învinuit de omor.

Avocatul ar fi contactat-o pe mama inculpatului și i-ar fi spus că ar avea influență asupra unor magistrați ai Curţii Supreme de Justiţie şi că i-ar putea determina să-l achite pe feciorul ei printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi pretins 45 000 de euro, iar peste un timp - încă 7 000 de euro. În total, femeia i-a transmis personal şi prin intermediari suma de 52 000 de euro.
După ce a fost denunţat, ofiţerii CNA şi procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie au iniţiat o urmărire penală pentru trafic de influență.

Astăzi, în urma acțiunilor de urmărire penală, avocatul a fost reținut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la opt ani de pușcărie sau amendă penală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0