Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un polițist din Anenii Noi a ajuns în izolatorul CNA: Iată pentru ce a cerut mită

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist din Anenii Noi a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA. Asta după ce a fost denunțat de un bărbat de la care ar fi cerut 11 mii de lei mită pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar.

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Potrivit unui comunicat emis de CNA, ofițerul din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi i-a promis unui bărbat că-l va ajuta să soluționeze un dosar în schimbul sumei de 11 mii de lei. Mai exact, polițistul ar fi declarat că are influență asupra unor responsabili din cadrul Ministerului de Interne pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre în țară. 

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Reținere în nordul țării cu ajutorul angajaților BDS ,,Scorpion”
Potrivit denunțătorului, inspectorul l-ar fi rugat, atunci când soția lui va ajunge la frontiera Republicii Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără probleme. Operațiunea de reținere a polițistului organizată de CNA a avut loc pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol cei 11 mii de lei. Pe numele inspectorului a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare. Pe parcursul anului 2020, 43 de angajați ai Ministerului de Interne au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de comiterea unor fapte de corupție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0