Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Prinși la pescuit în perioada de prohibiție - Ce riscă făptașii

© Sputnik / Miroslav RotariPescuit
Pescuit - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Doi bărbați din satul Antonești, raionul Ștefan Vodă, au fost prinși în acestă dimineață în timp ce pescuiau, deși acest lucru este interzis din 1 aprilie. 

люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Societate
Critici dure în adresa CSE privind decizia de a interzice plimbările în parcuri
CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. În dimineața de sâmbătă, în jurul orei 04:30, polițiștii de frontieră au găsit doi bărbați ce pescuiau ilegal aproape la 500 de metri de hotarele țării. Aceștia erau echipați cu o barcă gonflabilă cu motor și cu mai multe plase de pescuit.

Potrivit oamenilor legii, ei i-au urmărit o perioadă de timp pe făptași și s-au înteptat spre ei cu barca pentru a-i putea reține. Dar infractorii i-au observat pe polițiști și au fugit. Totuși, la scurt timp, unul dintre bănuiți a fost reținut. Totodată, polițiștii de frontieră au găsit la 15 metri de la mal barca gonflabilă cu motor electric, care era camuflată prin vegetația abundentă din preajmă. Acolo, au fost găsiți saci cu plase de o lungime de 150 de metri fiecare din care s-au scos aproximativ 40 de kg de pește de diferite specii.

Despre cele întâmplate a fost informat și Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Acesta a intervenit în documentarea cazului, iar drept probe au ridicat peștele împreună cu plasele de pescuit. Oamenii legii continuă să cerceteze cazul și să stabilească toate circumstanțele, pentru a putea trage la răspundere persoanele implicare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0