Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă de călătorie: În ce țară se impune carantina hotelieră pentru moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariAvion
Avion  - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Irlanda a introdus Republica Moldova în lista țărilor cu risc sporit de infectare. Astfel, începând cu 6 aprilie, moldovenii care vor pleca în Irlanda vor trebui să stea în carantină hotelieră pe cont propriu, costul căreia este de 1 875 de euro. 

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Irlanda anunță că din 6 aprilie intră în vigoare noi reguli de intrare pe teritoriul Irlandei. Astfel, indiferent de faptul dacă moldovenii vor prezenta testul negativ la COVID-19 sau dacă sunt vaccinați împotriva noului coronavirus, aceștia vor fi obligați la intrarea în Irlanda să respecte carantina hotelieră pe cont propriu.

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Societate
Schimbări importante la trecerea frontierei: Iată cum vom intra și ieși din țară

Din motiv că Republica Moldova este inclusă de Irlanda în lista țărilor cu risc epidemiologic înalt, pe lângă alte 57 de state, începând cu 6 aprilie, ora 04:00 se introduce carantină hotelieră obligatorie pe cont propriu pentru moldoveni. Potrivit Ambasadei țării noastre în Irlanda, măsura se impune tuturor pasagerilor indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei pe sensul de intrare, călătorind din sau tranzitând Republica Moldova, indiferent de deținerea testului negativ la COVID-19 și indiferent dacă persoana este vaccinată. 

„Această categorie de pasageri vor fi obligați, înainte de a călători în Irlanda, să-și rezerve cazare într-un hotel prevăzut pentru carantină și să asigure achitarea șederii în avans. Nerespectarea condiției de rezervare a hotelului din timp (fără argumentare rezonabilă) reprezintă infracțiune. Termenul prevăzut pentru carantina hotelieră obligatorie este 14 zile”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda.

Ambasada a precizat că în cazul în care pe parcursul cazării în hotelul stabilit, persoana obține un test negativ, efectuat în ziua a zecea, perioada de carantină se va încheia imediat. Totodată, termenul de carantină poate fi prelungit în cazul în care persoana va fi testată pozitiv în timpul șederii în carantina hotelieră. 

Totodată, până la intrarea în vigoare a acestei măsuri, adică până pe 6 aprilie, toți cei care pleacă în Irlanda trebuie să prezinte testul negativ la noul coronavirus. Copiii de până la șase ani sunt scutiți de această cerință. La fel, pasagerii, indiferent de prezentarea testului, trebuie să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Perioada de carantină poate fi mai scurtă, în cazul în care persoana obține un rezultat negativ efectuat la cel puțin 5 zile de la sosirea în Irlanda. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0