Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gîrbu: Autoritățile ar trebui să pornească de la problema zero a societății – corupția!

© Sputnik / OsmatescoВиорел Гырбу
Виорел Гырбу - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Viorel Gîrbu: Moldova are nevoie de un Guvern funcțional și nicidecum de un Executiv în exercițiu. Vezi care vor fi consecințele crizei politice, dacă aceasta se va perpetua până la sfârșitul anului.
Gîrbu: Autoritățile ar trebui să pornească de la problema zero a societății – corupția!

O abordare responsabilă a politicului față de criza economică în care a intrat Republica Moldova este indispensabilă, în caz contrar consecințele vor fi extrem de grave. Opinia aparține expertului economic Viorel Gîrbu și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Atitudini”, de la Sputnik Moldova

 „Ceea ce vedem noi este că politica promovată de președintele Republicii Moldova este îndreptată către încercarea de a soluționa problemele de lungă durată, vorbim de corupție și despre ineficiența actului de administrare, iar unele partide politice sunt axate pe problemele de scurtă durată. Din punctul meu de vedere, nu cred că această abordare este corectă, deoarece de mai bine de 30 de ani tot încercăm să rezolvăm problemele de mâine și ne confruntăm cu o sărăcie continuă, exodul populației și altele”, adaugă Viorel Gîrbu.

Potrivit lui Viorel Gîrbu, autoritățile ar trebui să pornească de la problema zero a societății noastre – corupția, dacă vor să scoată țara din mocirla în care ne bălăcim de mai bine de 30 de ani.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2021
Politică
Sandu despre Guvern: Are toate pârghiile să susțină economia pe timp de criză

„Undeva ar trebui să abordăm dimensiunea mai adâncă, problema originală a societății moldovenești, adică: corupția, ineficiența actului de administrare și partidele politice, care sunt mai mult niște SRL-uri decât reprezintă voința poporului”, adaugă Viorel Gîrbu.

Făcând referire la instabilitatea de pe scena politică, economistul a spus clar: „Dacă această situație confuză va continua până la sfârșitul anului, atunci desigur că problemele se vor agrava”, conchide Viorel Gîrbu.

Amintim că pe 23 decembrie, adică de la anunțarea demisiei Guvernului Ghicu, Republica Moldova este Guvernată de un Cabinet de Miniștri în exercițiu.

Fluxul de știri
0