Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Uniunii Europene

© Sputnik / Miroslav RotariPeter Michalko
Peter Michalko - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării, Maia Sandu, a discutat subiecte de actualitate cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 2 april – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere în această după-amiază cu domnul Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.

Șeful statului i-a mulțumit ambasadorului în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru "solidaritatea europeană și ajutorul imens acordat țării în această perioadă grea". Ea și-a  exprimat recunoștința pentru donațiile de echipamente pentru angajații din prima linie, donațiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european, și ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro care va sprijini sectoarele economiei afectate cel mai mult de criză.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Politică
Dodon: Maia Sandu să nu stea mândră în clădirea prezidențială, dar să aducă vaccinuri
Sandu i-a comunicat ambasadorului Michalko interesul țării de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene care și-au suplinit stocurile din timp, cu rezervă. „Sper că vom identifica asemenea oportunități, iar guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obținerea vaccinului pentru cetățenii noștri,” a adăugat Maia Sandu, fiind citată de Secția Comunicare cu Mass-Media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

La întrevedere s-a discutat și despre ultimele evoluții politice, iar interlocutorii au convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ținând cont de interesele și bunăstarea cetățenilor, nu doar de pașii calculați ai partidelor și grupurilor de interese ce se află în spatele lor.

"Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, care oferă sprijin țării noastre de foarte multă vreme. La rândul său, Republica Moldova trebuie să-și respecte angajamentele și să asigure reformele democratice și economice care vor transforma țara într-un stat european", mai transmite Secția Comunicare cu Mass-Media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova în finalul comunicatului de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0