Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS a spus câți locuitori ai continentului european sunt vaccinați împotriva COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a menționat că ritmul de vaccinare împotriva coronavirusului în Regiunea Europeană este lent.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru RIA Novosti că doar 4% din locuitorii continentului european au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, 10% din populație a primit doar o singură doză de vaccin.

Șeful filialei europene a OMS, Hans Kluge, a îndemnat statele europene să accelereze procesul de vaccinare.

"Până în prezent, doar 10% din întreaga populație a regiunii a primit o doză de vaccin, doar 4% au terminat seria completă de vaccinuri", se arată în declarație.

"Vaccinurile sunt cea mai bună cale de ieșire din această pandemie. Ele nu numai că funcționează, dar sunt și foarte eficiente în ceea ce privește prevenirea infecției. Cu toate acestea, introducerea acestor vaccinuri are loc inacceptabil de încet. Și, până când, acoperirea rămâne scăzută, trebuie să aplicăm aceleași măsuri de sănătate publică și de protecție socială ca și în trecut, pentru a compensa întârzierea graficelor. Permiteți-mi să fac claritate: trebuie să accelerăm acest proces, crescând producția, reducând barierele în ceea ce privește inocularea vaccinurilor și utilizând fiecare fiolă, pe care o avem la depozit", a subliniat  Kluge.

Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2021
Rusia
Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V

În același timp, biroul european al OMS a anunțat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID în regiune, pentru toate grupele de vârstă, cu excepția persoanelor cu vârsta de 80 de ani și mai mult. "Numai în rândul acestei populații extrem de vulnerabile, observăm o scădere constantă a ratei de îmbolnăvire și o scădere a ponderii deceselor cauzate de COVID-19 de la începutul anului 2021, fapt care reflectă semnele timpurii ale impactului vaccinării", a precizat organizația.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe 2 martie. Acest proces este împărțit în trei etape. În prima etapă – sunt vaccinați lucrătorii medicali, în a doua – vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, angajații instituțiilor de învățământ și structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, iar în a treia – toți ceilalți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0