Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaSputnik V
Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-un interviu online, organizat sâmbătă, 6 martie, directorul general al OMS și ministrul rus al Sănătății au examinat cererea Rusiei de a înregistra vaccinul rusesc împotriva coronavirusului pe lista celor aprobate pentru utilizare în situații de urgență.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2021
Maduro s-a vaccinat cu Sputnik V și „a vorbit” în rusă
BUCUREŞTI, 8 mart – Sputnik. Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit, pe 6 martie, în cadrul unui apel video, despre măsurile pentru a face față contaminării cu coronavirus.

„Până în prezent, milioane de oameni au fost vaccinați cu Sputnik V. Acest vaccin formează imunitate celulară și umorală, rezistentă la agentul patogen Covid-19 și nu are efecte secundare grave. De fapt, vaccinul a devenit un «bestseller» mondial”, a declarat ministrul rus într-un comunicat publicat de minister.

Cei doi oficial avut, de asemenea, o perspectivă mai largă asupra problemelor cauzate de pandemie.

Utilizare de urgență

Mihail Murashko a vorbit despre eforturile Rusiei în această direcţie, inclusiv în ceea ce priveşte campania națională de vaccinare lansată în ianuarie 2021.

S-a vorbit şi despre „examinarea de către organizația internațională a cererii de includere a vaccinului rusesc Sputnik V pe lista substanțelor aprobate de OMS pentru utilizare în situații de urgență”, a spus ministerul, potrivit Sputnik France.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, la rândul său, că OMS își concentrează în prezent eforturile asupra combaterii răspândirii noii epidemii. Potrivit OMS, măsurile esențiale sunt distanțarea fizică și vaccinarea populației.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0