Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Restricții - da, dar nu închiderea oamenilor în casă

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Liderul socialist, Igor Dodon, a explicat de ce a fost nevoie de instituirea stării de urgență în țară, până la sfârșitul lunii mai. Despre aceasta el a vorbit în emisiunea sa săptămânală, doar că de această dată, filmată la Moscova, acolo unde se află într-o vizită.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că în cazul în care Republica Moldova ar fi avut în această perioadă un guvern cu drepturi depline sau dacă Vladimir Golovatiuc ar fi fost numit premier, atunci nu ar fi fost cazul de introdus starea de urgență în țară. 

Режим ЧП: что происходит сейчас в центральном парке Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Video
Stare de urgență: Ce se întâmplă acum în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”
"Starea de urgență a fost instituită pentru a da atribuții suplimentare Comisiei pentru Situații Excepționale și Guvernului interimar pentru a gestiona criza. Suntem în pandemie și vedeți câte cazuri de decese avem, cel mai probabil numărul cazurilor de infectări vor scade în următoarele două săptămâni, dar la sfârșit de aprilie început de mai vor crește din nou, iar pentru asta trebuie să fim pregătiți. Trebuie de schimbat bugetul, să luăm bani din proiectele care nu sunt actuale și să-i alocăm acolo unde este cazul, pentru procurarea vaccinului sau ajutorarea medicilor. Cum altfel să acționăm dacă președintele țării blochează numirea Guvernului?", a declarat Igor Dodon, liderul socialiștilor. 

Președintele socialiștilor a mai spus că este împotriva unui lockdown general. 

"Restricții sunt, dar nu închiderea oamenilor în casă, nu închiderea întreprinderilor. Lucrul acesta noi nu-l vom permite, pentru că vom pune pe brânci economia națională. Eu am spus că ar bi bine de luat 10-15 milioane de lei de la BNM pentru susținerea agenților economici și susținerea populației. Lucrul acesta este posibil acum prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Vedem dinamica în continuare. Sperăm să gestionăm situația așa încât să scăpăm de pandemie, mai ales că am putea avea și cetățeni vaccinați", a mai spus Dodon. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 231 756. De precizat că Parlamentul a instituit starea de urgență pe o perioadă de două luni - de joi, 1 aprilie și până 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0