Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune fostul premier Ion Chicu despre restricțiile impuse în starea de urgență

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Fostul premier Ion Chicu susține că starea de urgență ar fi fost bine de instituit mult mai devreme, întrucât situația pandemică putea fi gestionată mult mai eficient. Totodată, Chicu a criticat restricția prin care accesul cetățenilor în parcuri este interzis.

Paștele - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Societate
Vom putea sau nu merge la biserică în noaptea de Paște: Ce spun preoții
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Fostul prim-ministru Ion Chicu, care a anunțat că își creează partid politic, a declarat astăzi în studioul Sputnik Moldova că, în ultima jumătate de an, pandemia nu a fost gestionată corect, întrucât politicienii s-au gândit doar la rating-ul lor, nu la riscurile virusului. 

"Nu pot să vin cu aprecieri la adresa Guvernului interimar în privința gestionării pandemiei. Din decembrie până acum s-a relaxat abordarea față de pandemiei, dar aici este vorba de inacțiunea mai multor factori: Guvern, Parlament și Președenție, care nu și-au asumat unele decizii, dar trebuia de venit cu restricții, deși nu sunt pe placul cetățenilor. Dacă a trebuit anul trecut, am iești și am spus că trebuie de închis biserica, deși asta nu le-a plăcut oamenilor. Îmi cer și acum iertare, dar asta era situația", a declarat Ion Chicu, fostul premier. 

Parc - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Este interzis accesul în parcuri și la terenurile de joc: Detalii
Totodată, Ion Chicu susține că starea de urgență ar fi fost bine de instituit mult mai devreme. Chicu a comentat și restricțiile impuse recent de Comisia pentru Situații Excepționale.

"Este un mecanism care trebuia mai înainte de aplicat și astfel Comisia pentru Situații Excepționale ar fi putut gestiona mai eficient situația. În această comisiei sunt reprezentanți din 30 de entități. Tot timpul unele decizii pot provoca discuții și critici, asta e normal. Limitarea circulației pe timp de noapte - este clar că ziua nu poți limita accesul oamenilor, dar noaptea sunt unele activități și ar fi fost bine de explicat în ce condiții se limitează. Unele decizii nu au logică liniară. Ce ține de parcuri - cred că este o eroare. Noi am restricționat, dar doar două săptămâni. Acum nu avem restricția de stat în casă și când ai îngrădit accesul  parcurile, îmi pare alogică. Sper colegii să vină cu rectificări", a spus Ion Chicu, fostul premier.

Noul Prim-ministru învestit astăzi, Ion Chicu, a fost prezentat angajaților Cancelariei de Stat de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Dodon face sau nu coaliție cu Chicu dacă ajunge în Parlament
Recent, Ion Chicu a declarat că își face partid, iar formațiunea se va numi „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și are ca obiectiv principal dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană.

"Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici", precizat Chicu.

Recent, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat în studioul Sputnik Moldova că nu împărtășește opțiunea lui Ion Chicu pentru integrare europeană. Cu toate acestea, dacă partidul lui Chicu va accede în Parlament, PSRM va face alianță mai degrabă cu această formațiune politică decât cu altele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0