Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon face sau nu coaliție cu Chicu dacă ajunge în Parlament

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNoul Prim-ministru învestit astăzi, Ion Chicu, a fost prezentat angajaților Cancelariei de Stat de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
Noul Prim-ministru învestit astăzi, Ion Chicu, a fost prezentat angajaților Cancelariei de Stat de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Igor Dodon nu împărtășește opțiunea lui Ion Chicu pentru integrare europeană. Dar, cu toate acestea, dacă partidul lui Chicu va accede în Parlament, PSRM va face alianță mai degrabă cu această formațiune politică decât cu altele.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. În cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, președintele PSRM, Igor Dodon, a fost întrebat cum comentează el declarația fostului premier Ion Chicu, care a reprezentat guvernarea socialistă, că își creează partid politic.  

Răspunzând la această întrebare, Igor Dodon a declarat că el nu este de acord cu toate viziunile fostului premier, dar oricum, dacă ar fi să constituie o alianță parlamentară, ar face-o cu partidul acestuia. .

„Foarte mulți oameni care au fost în prima linie, ulterior doresc să își facă partide. El când a fost înaintat premier, eu personal l-am susținut. În unele chestiuni, noi avem viziuni diferite. El crede că țara trebuie cu orice preț să se integreze în UE. Eu cred că asta nu este corect și nu este de perspectivă. Nu sunt de acord nici cu desființarea raioanelor și crearea județelor. Dar dacă el va ajunge în Parlament, eu voi face coaliție mai degrabă cu el, decât cu alte partide”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că fostul prim-ministru Ion Chicu anunța miercuri dimineața că își creează partid politic. Informația a fost publicată de fostul premier pe rețelele de socializare după miezul nopții. Partidul se va numi „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și are ca obiectiv principal dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Politică
Ion Chicu își face partid: Iată ce demnitari îi sunt alături
„Noi, cetățenii Republicii Moldova, am moștenit un pământ de o frumusețe rară, o Ţară pe care suntem datori să o păstrăm și să o dezvoltăm pentru urmașii urmașilor noștri. Băștinașii acestui meleag au fost tot timpul oameni vrednici și curajoși, au știut mereu să înfrunte greutățile și au trecut, cu demnitate, de vremurile vitrege. Și astăzi, poporul nostru este pus la grea încercare, dar suntem siguri că vom depăși și această perioadă de restriște”, scrie Chicu.

Politicianul informează că principalul deziderat al său și al echipei este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici”, mai spune Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0