Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce pățim dacă nu achităm facturile în starea de urgență

© Sputnik / Rodion ProcaFactura
Factura - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis ce se va întâmpla în cazul în care cetățenii nu vor reuși să achite facturile în perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Cetățenii care nu vor reuși să achite facturile pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale, telefonie fixă sau apa potabilă consumată în perioada stării de urgență nu vor fi deconectați de la serviciile publice. O decizie în acest sens a luat Comisia pentru Situații Excepționale privind restricțiile în perioada stării de urgență.

 термосканер - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Societate
Unii agenți economici ar putea să-și sisteze activitatea - detalii
 Astfel, întreprinderilor prestatoare de servicii publice li se interzice să sisteze, prin deconectarea locurilor de consum,  furnizarea serviciilor și/sau să aplice penalități pe cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici a facturilor. Excepție sunt situațiile în care deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

Amintim, în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență până la 30 mai. În context, Comisia pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință și a emis un șir de restricții care se impun în această perioadă. Ministerul Apărării va acorda sprijinul necesar autorităților statului, cu personal și mijloace logistice, în suportul activităților de ordine publică, misiunilor de patrulare, regimului special de circulație pe teritoriul țării, pazei și protecției unor obiective/zone, transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologie, asistență medicală și alte misiuni în funcție
de evoluția situației. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0