Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Carantină hotelieră de mii de euro la intrarea în Irlanda - detalii

CC BY 2.0 / Nick / Dunkineely, DonegalDunkineely, Irlanda
Dunkineely, Irlanda - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Aproape două mii de euro vor achita pentru carantină moldovenii care merg în această perioadă în Irlanda.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Moldovenii care intenționează să plece în Irlanda în următoarea perioadă vor sta în carantină hotelieră. Acest tip de carantină este obligatorie pentru cetățenii care vin din Republica Moldova în Irlanda și sunt pe cont propriu. Astfel, la sosire în Irlanda din țara noastră, începând cu data de 6 aprilie moldovenii vor achita serviciul carantină hotelieră cu 1 875 de euro, indiferent de test negativ sau chiar vaccinare. 

Alina Târceag - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Viața în Irlanda pe timp de pandemie: Mărturiile unei moldovence

„Începând cu 6 aprilie curent, ora 04:00 se introduce carantină hotelieră obligatorie pe cont propriu - cost 1 875 de euro, tuturor pasagerilor indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei pe sensul de intrare, pe cale aeriană sau maritimă, călătorind din sau tranzitând Republica Moldova, indiferent de deținerea testului negativ RT PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda”, este precizat în informarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Decizia a fost luată de autoritățile irlandeze față de toate statele incluse de Irlanda în lista țărilor cu risc epidemiologic COVID sporit. Republica Moldova este inclusă în această listă. 

Această categorie de pasageri vor fi obligați, înainte de a călători în Irlanda, să-și rezerve cazare într-un hotel prevăzut pentru carantină și să asigure achitarea șederii în avans. Informația detaliată privind procedura carantinei hoteliere, categorii de excepții, precum și lista hotelurilor cu prețuri și condiții o puteți găsi accesând link-ul https://www.gov.ie/.../a6975-mandatory-hotel-quarantine/.

Nerespectarea condiției de rezervare a hotelului din timp, fără argumentare rezonabilă, reprezintă infracțiune. Termenul prevăzut pentru carantina hotelieră obligatorie este 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0