Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CC a respins sesizarea PSRM privind desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională  - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Abonare
Curtea Constituțională a respins sesizarea socialiștilor privind desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Curtea Constituțională nu a admis pentru examinare sesizarea deputaților PSRM privind primul decret de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru, semnat de președintele Maia Sandu. Cererea socialiștilor a fost declarată inadmisibilă de magistrații Înalții Curți. 

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Expert: Ce șanse are sesizarea PSRM cu privire la desemnarea Nataliei Gavrilița
Socialiștii au menționat în sesizare că publicarea decretului semnat de Maia Sandu la data de 27 ianuarie 2021 nu era în vigoare la data solicitării votului de încredere pentru cabinetul de miniștri propus și programul guvernamental (8 și 11 februarie), deoarece decretul a fost publicat în Monitorul Oficial la 26 februarie. Din acest motiv, au depus o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională. 

Anterior, expertul constituțional Teodor Cârnaț a declarat pentru Sputnik Moldova că sesizare socialiștilor nu are șanse și va fi respinsă. 

"Decretul putea fi contestat atunci când el a fost adoptat, înainte să producă efecte juridice. După ce a produs efecte juridice, acesta este deja un decret cu tentă politică. Gavrilița a venit în Parlament, i-au dat posibilitate să prezinte programul, echipa și a primit zero voturi, el s-a consumat din punct de vedere constituțional. Și CC nu are altă soluție decât să o respingă ca nefondată sau să nu fie admisibilă", a declarat Teodor Cârnaț.

Amintim că pe 11 februarie deputații din Parlamentul Republicii Moldova au respins unanim candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, propus de Maia Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0