Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stare de urgență: Instituțiile vor activa în regim special

CC0 / Pixabay / 12019 / Офис
Офис - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Programul de muncă al instituțiilor de stat se modifică în perioada stării de urgență. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a făcut anunțul la un briefing în seara de 1 aprilie.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. În perioada stării de urgență, instituțiile de stat vor atrage la muncă doar 30% din personalul antrenat în activitatea de birou. Dacă este imposibil regimul de lucru la distanță, programul de lucru va fi organizat în ture.

Aureliu Ciocoi  - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Politică
Stare de urgență: Nu vom mai putea ieși din casă după ora 23:00

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la un briefing, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, pe care a prezidat-o.

Persoanele care se vor deplasa după ora 23:00 vor trebui să prezinte o declarație pe propria răspundere. 

În perioada stării de urgență, cetățenii vor fi obligați să aibă buletinele de identitate asupra lor, pentru a se legitima, la solicitare.

Aureliu Ciocoi a anunțat că, din 3 aprilie, în Chișinău și Bălți, orașe în care incidența COVID este mai mare, va fi interzisă deplasarea în afara locuințelor a persoanelor, între orele 23:00 – 05:00, cu unele excepții.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Educație
Care instituții de învățământ vor fi închise în perioada stării de urgență: Detalii

Excepțiile au fost anunțate în cazul deplasărilor în scop profesional, în scop de asistență medicală ce nu poate fi amânată și pentru achiziționarea medicamentelor.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0