Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Stare de urgență: Nu vom mai putea ieși din casă după ora 23:00

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi  - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, susține un briefing după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale de joi, 1 aprilie. A fost instituit regim special de circulație a persoanelor în Chișinău și Bălți.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. După ce Parlamentul a instituit starea de urgență pe o perioadă de două luni - de joi, 1 aprilie, și până 30 mai, astăzi s-a întrunit în ședință Comisia pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

Офис - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Politică
Stare de urgență: Instituțiile vor activa în regim special

Aureliu Ciocoi a anunțat că, din 3 aprilie, în Chișinău și Bălți, orașe în care incidența COVID este mai mare, va fi interzisă deplasarea în afara locuințelor a persoanelor, între orele 23:00 – 05:00, cu unele excepții.

Excepțiile au fost anunțate în cazul deplasărilor în scop profesional, în scop de asistență medicală ce nu poate fi amânată și pentru achiziționarea medicamentelor.

În perioada stării de urgență, cetățenii vor fi obligați să aibă buletinele de identitate asupra lor, pentru a se legitima, la solicitare.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0