Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Când va ajunge în Moldova vaccinul „Sputnik V”

© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas / Accesați arhiva multimediaПрибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину
Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Abonare
Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova este convins că problemele legate de vaccinare nu ar trebui să fie în niciun caz politizate și că populația republicii ar trebui să aibă posibilitatea de a alege cu ce vaccin să imunizeze.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Fostul șef de stat al Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon va merge miercuri seară la Moscova, unde, printre altele, va discuta problema furnizării vaccinului rus în Republica Moldova. Politicianul a spus acest lucru în emisiunea programului „Expertiză” al studioului radio Sputnik Moldova.

"Pot promite acum în mod responsabil: în viitorul apropiat vaccinul rus Sputnik V va fi în Moldova. În ce cantități - se va decide în timpul vizitei mele de lucru la Moscova după întâlnirea cu conducerea Federației Ruse", a declarat liderul PSRM.

De altfel, potrivit lui Dodon, un vaccin rusesc eficient și fiabil în cantitate de câteva sute de mii de doze ar fi putut ajunge în Moldova încă în februarie.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2021
Societate
Vaccinul ”Sputnik V” va fi produs în China

„Administrația prezidențială a făcut totul pentru ca în acel moment vaccinul Sputnik V să nu fie înregistrat în Moldova. Și dacă nu am fi intervenit, nu ar fi fost înregistrat până în prezent. Astăzi, Maia Sandu se adresează chiar președintelui Putin cu o cerere de a oferi Moldovei un vaccin rusesc, încercând în mod clar să câștige dividende politice în republică. Sunt profund convins că problema vaccinării nu ar trebui niciodată politizată. Și, bineînțeles, populația Moldovei ar trebui să aibă posibilitatea de a alege cu ce vaccin să fie vaccinat", spune Igor Dodon.

În plus, președintele PSRM consideră că este necesar să se stabilească un preț fix pentru vaccinurile importate și să se permită achiziționarea acestora de către structurile comerciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0