Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog: Dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați

© Sputnik / Rodion ProcaCezara Dilevschi
Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Situația din Republica Moldova privind răspândirea noului tip de virus COVID-19 generează panică în rândul cetățenilor. Psihologii din țara noastră vin cu câteva recomandări importante.
Psiholog: Dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu panicați

Tulburarea generată de panică este una dintre formele anxietății clinice și se manifestă prin episoade frecvente de frică (anxietate, neliniște, agitație) foarte intense, care apar brusc și neașteptat. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Cezara Dilevschi a remarcat că starea de panică creștete cortizolul – hormonul stresului, care la rândul său scade imunitatea și rezistența.

"Persoanele care suferă de o tulburare de anxietate sunt mai vulnerabile să dezvolte atacurile de panică. Totuși, dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați", a subliniat ea.

De când a fost instituită starea de urgență, Cezara Dilevschi oferă consultații online. Potrivit ei, numărul solicitărilor este în creștere, iar în condițiile actuale oamenii solicită ajutorul psihologului pentru a înțelege cum să depășească această stare de criză.

"Temele abordate sunt: panica și anxietatea, frica de rutina zilnică, relațiile în cuplu și interacțiunea mamă-copil", a spus psihologul.

În aceste condiții, psihologul le recomandă oamenilor să-și păstreze calmul și să dea dovadă de maturitate și responsabilitate. De asemenea, să respecte sfaturile și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a Ministerului Sănătății, să conștientizeze și să respecte regimul de carantină.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0