Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri șocante: Compozitorul Anatol Chiriac, despre COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEABolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București
Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
De mai bine de un an, cunoscutul compozitor Anatol Chiriac și soția sa, interpreta Silvia Chiriac, se tratează post COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Virusul lasă multe sechele și necesită un tratament îndelungat. Este nevoie de timp și foarte multă răbdare. Statul acasă nu este plăcut pentru nimeni. Suntem obișnuiți să activăm în libertate, iar acum am devenit niște păsări cu aripile tăiate. Dezvăluirile au fost făcute de cunoscutul compozitor, Anatol Chiriac în studioul Sputnik Moldova. Compozitorul și soția lui se tratează post COVID-19 după o a doua infectare. Asta după ce în 2020 toată luna martie i-a pus la grea încercare.

Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2020
Cui îi mulțumește compozitorul Anatol Chiriac pentru Premiului Național 2020

„În 2020, după ce ne-am tratat prima dată, boala ne-a mai încercat de vreo trei-patru ori. În acest an, în ianuarie, februarie, martie suntem cu tratament. Boala asta a lăsat urme adânci și în sufletele noastre și în sănătatea noastră”, a declarat compozitorul.

Chiriac spune că știe de la cine a contractat prima dată virusul. Atunci s-a îmbolnăvit prima Silvia Chiriac, soția compozitorului, după care compozitorul, mama acestuia, care în scurt timp a și decedat. Procesul de tratament pentru cei doi cântăreți moldoveni este unul foarte îndelungat.

„Tratamente peste tratamente. Un an și ceva noi nu putem ieși complet din această stare, o stare de neliniște totală care nu-ți dă pace nici să gândești, nici să trăiești liber”, a povestit Anatol Chiriac.

Anatol Chiriac spune că dacă pe el coronavirusul l-a afectat mai mult psihic, pe Silvia Chiriac boala a răpus-o fizic. Speră că își va reveni, dar consecințele sunt grave și imprevizibile.

„Nu știm la ce să ne așteptăm. Nimeni nu știe cum să trateze această boală complet, fără a avea consecințe. Virusul a intrat în viața noastră brutal și imprevizibil. Nimeni nu poate ști care va fi finalul”, a mai spus Chiriac.

Anatol Chiriac spune că acest virus schimbă radical modul de gândire al omului. Mai mult, șterge orice garanție de viață.

„Acest COVID-19 este un război și nimeni nu știe când se va termina. Mergi la spital și nu ai nicio garanție că mai ieși viu de acolo, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Nicolae Dabija, dar și a multor alți oameni. Intri pe picioarele tale, cu speranța că revii acasă, dar te duc direct la cimitir”, povestește indignat compozitorul.

Anatol Chiriac roagă oamenii care încă nu cred în existența acestui virus să fie solidari cu toată omenirea suferindă și să respecte regulile de rând cu fiecare.

Младенец - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Îngrozitor: Un copil de nici trei ani a murit de COVID-19

„Tinerii devin tot mai panicați. Această stare de neliniște nu le permite să trăiască în mod normal”,

Când încerca să le spună celor din jur cât de grav este acest virus, unii îl criticau și chiar îl blamau, spunându-i să nu mai povestească. A încetat să mai povestească. Atunci, în sstarea în care se afla, nu a mai reușit să se gândească la creație. Doar lupta pentru viață era gândul său.

„Trăim parcă în lumi paralele. Unii panicați și plini de frică, alții iresponsabili și fără nicio grijă. Merg peste tine, o fac parcă în batjocură”

Anatol Chiriac este autorul multor cântece care au devenit şlagăre - "Romantică", "Primăvara va veni", "Orele", "Tinereţe ‒ floare", "Cântecul Zamfirei" şi altele, interpretate de Sofia Rotaru, Silvia Chiriac, Anastasia Lazariuc, Olga Ciolacu. A colaborat şi cu interpreți de peste hotarele țării: Rusia, Ucraina și România. Compozitorul a scris cântece pe versurile poeţilor Grigore Vieru, Teo Chiriac, Anatol Ciocanu etc. A compus muzică la filmele pentru copii, precum şi o mulţime de piese instrumentale, una dintre cele mai cunoscute fiind intitulată "Mihaela", transmisă zilnic, în perioada sovietică, în cadrul programului televizat unional "Vremea".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0