Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Un copil de nici trei ani a murit de COVID-19

© Pixabay / CimabueМладенец
Младенец - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Noul tip de coronavirus a făcut prima victimă în rândul copiilor din țara noastră. Este vorba de un bebeluș de nici trei anișori.

CHIȘINĂU, 01 apr - Sputnik. Date sumbre prezintă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în contextul pandemiei coronavirusului. Virusul întinerește și a început să facă victime și în rândul copiilor. Sub decesul cu numărul 4 925 a fost înregistrat ieri, 31 martie, un copil de 2 ani și 11 luni.

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo  - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Societate
Cazuri noi de COVID: Număr dublu în comparație cu ziua de ieri

Copilul din raionul Nisporeni a fost internat la Institutul Mamei și Copilului în stare foarte gravă, cu pneumonie bilaterală confluentă complicată, bronșită obstructivă, pielonefrită secundară, insuficiență renală cronică.

Copilul avea și alte comorbidități: anomalii multiple de dezvoltare, cum ar fi spina bifida, stare după operație. Ieri au fost raportate 45 de decese.

Printre victime se numără încă doi lucrători ai sistemului medical. Este vorba de Alexandru Grec, medic urolog în Secția Asistență Medicală Specializată de Ambulator al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și Parascovia Tomșa asistentă medicală la AMT Râșcani din municipiul Chișinău. Până astăzi, 107 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0