Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarații de presă după ședința CSE: Ce restricții se impun

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Ședința Comisiei pentru Situații Excepționale s-a încheiat. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, anunță noile restricții care se impun în contextul COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Noi restricții ce se impun în perioada stării de urgență în toată țara sunt anunțate de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. Premierul face declarațiile după ce membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au întrunit în ședință pentru a examina lista regulilor care se impun până la data de 30 mai. 

Amintim că ieri, 31 martie, deputații au votat proiectul de hotărâre privind instituirea stării de urgență.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de către un grup de deputați, întrucât Guvernul în demisie nu are dreptul să propună instituirea stării de urgență.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Societate
Ultima oră: Stare de urgență în toată țara pentru două luni

Pentru această inițiativă au votat 52 de deputați din 82 prezenți în sala Plenului. Este vorba de deputații PSRM și cei din Platforma „Pentru Moldova”.

Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova a fost instituită starea de urgență pentru o perioadă de două luni - aceasta va intra în vigoare joi, 1 aprilie, și se va menține până pe 30 mai.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a propus instituirea stării de urgență pentru 15 zile, iar ulterior, în funcție de evoluția situației epidemice, să se revină la extinderea sau întreruperea stării excepționale. Propunerea nu a fost susținută. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0